Aanraking geeft rust. Massage is fysiek en mentaal ontspannend. Het helpt bij het voorkomen en behandelen van stressgerelateerde en fysieke klachten. Na een massage ben je je meer bewust van je lichaam en van je houding. Zo kun je weer vooruit!

 

Wij geven verschillende soorten massages:

  • Stoelmassage
  • Shiatsu therapie
  • Sportmassage
  • Ontspanningsmassage
  • Ayurvedische massage
  • Uit je hoofd massage 
  • Hoofdpijnmassage
  • Voetreflexmassage

Deze verschillende massagevormen hebben elk een andere insteek en verschillende doelen; pure ontspanning, het bestrijden van klachten, spierherstel, het op gang brengen van energie of een combinatie daarvan.

 

Wij komen graag naar jouw kantoor of instelling (op locatie geldt een minimale afnametijd). Ook kunnen medewerkers bij één van onze praktijken credits inwisselen.

 

Goed om te weten: Stoelmassage is fiscaal aftrekbaar en shiatsu therapie wordt voor medewerkers met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeraars deels vergoed.

Stoelmassage is een korte, laagdrempelige massagevorm die eenvoudig in de werksituatie toegepast kan worden. Het is een moment van ontspanning voor lijf en hoofd. Tegelijkertijd geeft het energie om weer fris aan het werk te gaan. Ook op lange termijn heeft het een bewezen positief effect op de werkprestaties; organisaties die periodiek stoelmassages aanbieden zien een verminderd ziekteverzuim, terwijl de medewerkers gemotiveerder en energieker zijn.

 

Bedrijven met een hoge werkdruk geven hun medewerkers met een regelmatige stoelmassage erkenning. Het is voor hen een welverdiend moment van ontspanning en de mogelijkheid rug-, nek- en schouderklachten te verlichten. Dat betaalt zich terug met een verhoogde productiviteit. Win-win!

 

Stoelmassage op locatie

Met onze massagestoelen komen wij naar elke gewenste locatie. Wij denken graag in mogelijkheden en leveren altijd maatwerk. Bij grotere organisaties of evenementen werken wij vanuit ons ruime netwerk samen met andere professionele, gekwalificeerde en gelijkgestemde masseurs.

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

We hebben niet veel ruimte nodig. Een aparte ruimte is prettig, maar niet noodzakelijk. De medewerker neemt plaats op de massagestoel, die het volledige lichaam ondersteunt. We masseren over de kleding heen en zonder olie – voor de meeste mensen wel zo prettig in de werksetting. De massage richt zich voornamelijk op nek, schouders, rug en armen; dé plekken waar medewerkers vaak last van krijgen door een verkeerde werkhouding of (werk)stress. Met behulp van duimen, vingers en handpalmen oefenen we druk uit op specifieke drukpunten om diverse lichamelijke functies te stimuleren en blokkades in het lichaam te verhelpen.

 

Een persoonlijke benadering vinden wij daarbij belangrijk. Binnen de afgesproken kaders houden wij rekening met de wensen en behoeften van de medewerker. Als iemand bijvoorbeeld pijnklachten heeft, geven we daar graag extra aandacht aan. We geven adviezen over gezond leven en een goede (werk)houding. Daarnaast geven we oefeningen mee voor op de werkplek of thuis die eenvoudig te doen zijn.

 

Gemiddeld duurt een massage ongeveer 20 minuten.

  

Wij zien alleen maar voordelen!

Stoelmassage…

  • verlaagt het stressniveau;
  • is laagdrempelig (kleding blijft aan);
  • gebeurt zonder olie;
  • vraagt geringe tijdsinvestering;
  • bevordert spierherstel;
  • verlicht rug-, nek- en schouderklachten;
  • voorkomt overbelasting;
  • verhoogt focus, energieniveau en motivatie;
  • verhoogt vitaliteit;
  • is fiscaal aftrekbaar;
  •  voorkomt verzuim;
  •  is geschikt voor bijna iedereen!

 Interesse?

Wij leveren altijd maatwerk. Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf of instelling te bespreken.

 

 Meer lezen?

Hier vind je meer informatie over

-         de fiscale voordelen van stoelmassage en

-         verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van stoelmassage.

De regelgeving is per 1 Jan 2022 veranderd. Tegenwoordig vallen stoelmassages die op de werkplek worden gegeven onder de nihilwaardering. De kosten komen dan niet ten laste van de vrije ruimte. 

 

In individuele situaties mag het mogelijk wel onder de gerichte arbovrijstelling vallen.

Vraag je accountant hoe het voor jouw bedrijf het beste kan worden geregeld.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken* geweest naar de effecten van stoelmassage.

In deze onderzoeken zijn groepen deelnemers vergeleken, waarvan de ene groep regelmatig een stoelmassage ontving en de ander niet.

 

De drie meest opvallende conclusies zijn de volgende:

1.       Er is een toename van alertheid, accuratesse en focus gemeten.

2.       Er is een significante vermindering van werkstress beleving geconstateerd.

3.       Psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat zijn significant verminderd.

 

*Deze gegevens komen o.a. uit het onderzoek van de universiteit van Miami en de universiteit van Maastricht.

Benieuwd naar de onderzoeken? Lees hier meer over de onderzoeksresultaten.

 

Conclusie; Stoelmassage op regelmatige basis resulteert in betere werkprestaties, verlaagt stress en ziekteverzuim. 

Preventiebeleid loont!

Een goed preventiebeleid lijkt een grote investering, maar een zieke werknemer is uiteindelijk een veel grotere kostenpost.

In een onderzoek van TNO ( bron: monitorarbeid.tno.nl) in 2012 kwam naar voren dat 47% van de 7,1 miljoen werknemers in Nederland wel eens verzuimd. De gemiddelde verzuimduur is 16 werkdagen. Als het gemiddelde genomen wordt van de totale populatie, inclusief de werknemers zonder verzuim, komt dit percentage op 7 werkdagen per persoon per jaar. Een zieke werknemer kost gemiddeld tussen de 200 á 400 euro per dag.

Een zieke werknemer kost een bedrijf dus tussen de € 1400 en € 2800!

 

Het goede nieuws: Een stoelmassage is vele malen goedkoper dan de kosten van een zieke werknemer! 

 

Shiatsu is een krachtige massagetherapie. Shiatsu komt uit Japan en ontwikkelde zich in de vorige eeuw tot een volwaardige therapievorm. Inmiddels wordt shiatsu therapie ook in onze westerse wereld erkend en worden de behandelingen (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

 

Shiatsu betekent ‘vingerdruk’. Tijdens een behandeling oefent de behandelaar met de duimen en vingers, handpalmen, elleboog en knie druk uit op acupressuur /acupunctuurpunten. Strekkingen, rock- of kloptechnieken kunnen in een behandeling worden gebruikt op spieren, fascia en meridianen. De acupunctuurpunten zijn door energiestromen via de meridianen met elkaar verbonden. 

 

Shiatsu werkt diep door op de algehele gezondheid en geestelijke balans. Shiatsu gaat uit van een holistische filosofie; lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Ook wordt naar de oorsprong van de klacht gekeken en niet alleen naar de kwaal. Shiatsu gaat ervan uit dat ongemak in of ziekte van het lichaam ontstaat door een disbalans in het lichaam. Met shiatsu geef je je lichaam de kracht en mogelijkheid om zelf de disbalans op te lossen of te verminderen. 

 

Shiatsu werkt zowel bij lichamelijke als emotionele klachten. Veelvoorkomende klachten die behandeld worden met shiatsu:

  • Hoofdpijn;
  • Slaapproblemen;
  • Vermoeidheidsklachten, spanningsklachten, stress, burn-out;
  • Maag- en darmklachten;
  • Rug- en nekklachten;
  • Schouderklachten;
  • Menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten;
  • Klachten van de pols en elleboog

Bij de eerste behandeling stellen we vragen over je gezondheid, klachten en leefgewoontes. Aan het begin van iedere behandeling voelen we je pols en hara (buik) om een beeld te krijgen van de energie van de verschillende meridianen en organen. De behandeling wordt vervolgens toegespitst op jou en jouw klachten. Ook kunnen er tips meegegeven worden voor oefeningen en voeding, toegespitst op de klachten. 

 

Bij deze massage houd je je kleding aan. Wel is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te doen. Een shiatsu massage wordt traditioneel uitgevoerd op een Japans matras, de futon. Als het niet mogelijk is om op de futon te gaan liggen, dan kan de behandeling op de massagetafel plaatsvinden.

 

Goed om te weten: Shiatsu therapie wordt voor medewerkers met een aanvullende verzekering bij de meeste zorgverzekeraars deels vergoed.

Bij een tafelmassage lig je op een massagetafel en masseren we met olie. We geven verschillende soorten tafelmassages:

 

Sportmassage

Dit is een stevige massage, gericht op het losmaken van spierspanning en het stimuleren van de doorbloeding. Het helpt je spieren na inspanning te herstellen.

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress. Je ervaart weer hoe het voelt om ontspannen te zijn. Je spieren en het onderhuids bindweefsel worden losser en de doorbloeding en stofwisseling verbetert. 

 

Ayurvedische massage

Deze massage is afkomstig uit India. Met lange strijkingen worden de energiebanen en -punten van het lichaam gestimuleerd. Het is een zachte en rustige massage met als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen.

  

Uit je hoofd massage

Zonder dat je het door hebt, zit je heel vaak in je hoofd. Je denkt, piekert, analyseert of mijmert. Je bent dus meer bezig met denken dan met voelen. Als je het voelen aan de kant zet, ga je vaker over de grenzen van je lichaam heen. Je gaat bijvoorbeeld nog even door met werken in de avond, maar je bent eigenlijk heel erg moe. Als dit te lang duurt kun je hoofdpijn of andere fysieke klachten krijgen.

 

Deze massage is erop gericht om jou uit je hoofd en weer meer in je lichaam te krijgen. Bij je hoofd, schouders en nek zit vaak de stress en de spanning. Daarom beginnen we met het masseren van rug, schouders en nek, daarna volgt een ontspannende gezichts- en hoofdhuidmassage. We eindigen met een voetreflexmassage om je weer meer in je lichaam te krijgen.

 

Voetreflexmassage

Deze massage gaat uit van het principe dat organen, spieren en zenuwen van ons lichaam in bepaalde zones op de voeten reflecteren. Alle zones krijgen aandacht en worden gestimuleerd door drukpuntmassage. Het masseren van die voetzones zorgt voor een diepe ontspanning, verbetert de bloedtoevoer en herstelt de natuurlijke balans van het lichaam. Aan het einde van de drukpuntmassage worden de voeten en benen met een heerlijke voedende crème gemasseerd voor een extra zachte huid.

 

Hoofdpijnmassage

Deze massage is specifiek gericht op het ontspannen van de spieren die kunnen zorgen voor hoofdpijn. De nek, schouders en spieren van het hoofd en gezicht worden gemasseerd. 

 

Deze massage kan ook in combinatie met de voetreflexmassage gekozen worden.