Blijf Vitaal Stoelmassage

De stoelmassage is een korte massage, waarbij medewerkers met kleding aan een ontspannende massage krijgen op een speciale stoel. De massage gaat voornamelijk in op nek, schouders, rug en armen. Dé plekken waar medewerkers vaak last van krijgen door een verkeerde werkhouding of spanningsklachten.

 

Wat gebeurt er tijdens een stoelmassage?

Met behulp van duimen, vingers en handpalmen oefenen wij druk uit op specifieke drukpunten om diverse lichamelijke functies te stimuleren en blokkades in het lichaam te verhelpen. We rekken en strekken lichaamsdelen, wat verlichtend werkt. Een stoelmassage is ontspannend en verkwikkend tegelijk, zodat de medewerker weer fris aan de slag kan.

 

Duur

Een stoelmassage varieert in tijd. De gemiddelde tijd is 20 minuten, afhankelijk van de wens van de organisatie.

 

Voordelen

- vermindert werkstress

- laagdrempelig (medewerker houdt de kleding aan)

- zonder olie

- relatief geringe tijdsinvestering

- bevordert spierherstel

- verlicht rug-, nek- en schouderklachten

- ontspannen medewerkers

- maakt alerter en geeft energie

- kosten zijn fiscaal aftrekbaar

- regelmatige massage voorkomt verzuim

- geschikt voor bijna iedereen!

Werkwijze

Wij vinden persoonlijke benadering belangrijk, wij houden rekening met de wensen en behoeften van de medewerker. Onze stoelmassages zijn ontspannend, als iemand pijnklachten heeft, geven we daar wel graag extra aandacht aan. We geven adviezen over gezond leven en een goede (werk)houding. Daarnaast geven we oefeningen mee voor op de werkplek of thuis die eenvoudig te doen zijn.

Stoelmassage vertroeteling of urgentie?

Stoelmassages werden tot niet zo lang geleden gezien als vertroetelen en verwennerij. Door toename van fysieke én psychische klachten zoals burn-out, zien we dat steeds meer organisaties zich inzetten om ziekteverzuim tegen te gaan, bv door het opstellen van vitaliteitsplannen. Organisaties willen medewerkers binden door te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Een onderdeel van een vitaliteitsplan is het periodiek inzetten van stoelmassages. Als masseur spelen we optimaal in op de behoefte van het individu. We horen wat de klachten zijn en gaan hier gericht mee aan de slag en geven tips voor verbetering.

 

Omdat we medewerkers regelmatig spreken, horen we vaak van medewerkers "wat fijn dat mijn werkgever dit voor mij doet". Ze voelen zich daadwerkelijk gewaardeerd.

 

Voor boekingen of informatie; bel 06 - 18398985 of mail info@b-lijfvitaal.nl