Tafelmassage op het werk

Bij een tafelmassage ligt de persoon op een draagbare tafel waarbij we delen van het lichaam masseren met olie. Hierbij kan je denken aan sport-, ontspanning-, ayurveda, mindfulness.

 

Sportmassage is een stevigere massage dan de ontspanningsmassage. Beiden zijn gericht op het losmaken van spierspanning en het meer stimuleren van de doorbloeding.

 

Ayurvedische massage is een massage uit India waarbij met lange strijkingen de energiebanen en punten van het lichaam worden gestimuleerd. Zachte en rustige massage waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt bevorderd.

 

Mindfulness massage

Soms voel je pas hoeveel stress erin je lichaam zit als je aangeraakt wordt. Vaak ben je zo druk bezig met van alles en nog wat dat je je eigen lichaam niet voelt. Je merkt bijvoorbeeld dat je hoog ademt of dat je je armen maar moeilijk los kan laten als deze gestrekt worden. Deze massage richt zich op het bewust ervaren van de massage. Aanwezig zijn in het hier en nu. Bewust ademen en loslaten. De massage gaat dieper in op de energiebanen (meridianen) in het lichaam. Tijdens deze massage wordt veel met duimen over de meridianen gemasseerd. De richting van masseren is veelal naar beneden om je te laten aarden. Hoofd, rug, nek, schouders, buik, armen, benen en voeten worden voor een complete ontspanning gemasseerd.