Meditatie · 08. april 2021
Blog 64: Alles is energie
Als mensen bij mij zijn voor een shiatsu behandeling en ik bepaalde acupunctuurpunten aanraak, zeggen ze weleens: "wat apart, ik voel wat je in mijn voet doet in mijn hoofd tintelen" of "ik voel ineens een heel warme stroom door mijn hele lichaam heen gaan" of "het punt steekt en nu trekt het weg". Als ze dit niet eerder hebben ervaren, vragen ze mij wat het is en of het gek is dat zij dat voelen. ⁠ ⁠
Vijf elementen · 07. april 2021
Blog 63: Het houtelement
Lente is de tijd van groei, alles komt weer in beweging. Het hout element hoort bij de lente. Het is één van de vijf elementen die gebruikt wordt in de Chinese geneeswijzen: TCM (zie eerdere blogs). Maar hoe kijkt de TCM - in het kort - tegen klachten en het hout element aan?
Massage · 30. maart 2021
Blog 62: Ayurveda
Alweer zo'n 14 jaar geleden reisde ik, Pascal, door India. Op de motor achterop bij mijn toenmalige vriend door de hoge Himalaya. Geweldig😍: de Himalaya is prachtig. Het uitzicht wat je daar hebt, zal ik nooit vergeten. Sowieso India vergeet ik niet. India is alles: overweldigend, vervreemdend, bizar, kleurrijk, elke stad is een nieuw land, de geuren zijn intens, eigenlijk is alles intens. ⁠
Stress & Psyche · 30. maart 2021
Blog 61: Verlangen
Heel lang zei ze tegen haar vriendinnen dat ze zo graag een vriend wilde. En toen ze die eenmaal had, verzuchtte ze nog weleens dat het leven zo lekker relaxt en ongedwongen was als single. Herkenbaar🙃?
Voeding · 30. maart 2021
Blog 60: Chocola waarom worden we daar toch zo blij van tijdens de maandelijkse periode?
Chocola 😍 Waarom kunnen zoveel vrouwen dat tijdens de menstruatie toch niet weerstaan? En is pure chocolade eigenlijk gezond?⁠
Fysieke klachten · 30. maart 2021
Blog 59: "Zo lenig ben ik niet hoor." En ze probeert haar tenen aan te raken.
"Zo lenig ben ik niet hoor.", zei ze. En ze probeerde haar tenen aan te raken. "En zoveel spanning heb ik niet. Ik voel me weleens onrustig, maar kan het goed aan. Ik doe wat ik leuk vind en heb een leuk leven. Mijn vriendinnen zeggen weleens dat ik iets meer rust in moet bouwen. Maar hoe doe je dat, als je moeder en ZZP-er bent? Ik kan niet rustig op de bank liggen, daar heb ik geen tijd voor. Maar ik wil wel graag af van die hartkloppingen 's nachts."⁠ ⁠
Stress & Psyche · 30. maart 2021
Blog 58: Ongetemd leven
Wat een GE-WEL-DIG boek. Echte aanrader voor vrouwen.😍 Het is niet per se nieuw wat ze zegt, maar alles bij elkaar genomen én hoe ze het schrijft, is zo leuk, inspirerend: je blijft lezen.
Houding en beweging · 30. maart 2021
Blog 57: Loop niet te hard van stapel...
Vol goede moed begin je met trainen. Enthousiast train je voluit. Maar de volgende dag merk je dat je iets te hard van stapel bent gelopen 🙈. Als je met sporten progressie wilt maken, zoek je de grens op en verstoor je steeds de balans van je lichaam iets. Dat is een precair proces. Als je ineens te veel van je lichaam vraagt, dan is de kans op blessures groot.
Stress & Psyche · 30. maart 2021
Blog 56: Hoe vaak sta jij jezelf toe om even te dagdromen?
Hoe vaak sta jij jezelf toe even te dagdromen? Gewoon even mijmeren, niets doen….of is jouw smartphone je grootste tijdverdrijf? Jammer, dagdromen maakt ons creatiever en rustiger, het ordent onze gedachten en laat ons dingen verwerken. Super nuttig dus!
Houding en beweging · 30. maart 2021
Blog 55: Hoe kan het dat sommige ouderen met gemak 10 km rennen en anderen een rollator nodig hebben?
Hoe komt het toch dat de ene 70-jarige nog met gemak 3x per week 10 km hardloopt, terwijl de ander op deze leeftijd een rollator nodig heeft? Deels is dat aanleg, deels geluk, maar zeker ook de uitkomst van een investering die je op een jongere leeftijd maakt.

Meer weergeven