· 

Blog 2: Draagt ontspanning op de werkvloer bij aan vitaliteit van je medewerkers? 

Bedrijven zouden het allemaal moeten doen, meer tijd besteden om het personeel in goede gezondheid te houden.  

Het bedrijfsleven heeft baat bij gezonde, gelukkige en betrokken medewerkers. Als we praten over gezondheid, praten we ook over energie en vitaliteit. Arbeidsomstandigheden kunnen je gezondheid negatief maar ook positief beïnvloeden.  

Onze stoelmassages dragen hier positief aan bij. Het verlaagt burn-out klachten van jouw personeel en werkt daarnaast preventief.  

 

Hoe komt het dat jouw mensen stress ervaren?

Dit kan komen door bijvoorbeeld een te hoge werkdruk. Langdurig blootgesteld worden aan een te hoge werkdruk verhoogt je stressniveau en verlaagt je belastbaarheid. Te lang een te hoge werkdruk bij medewerkers kan leiden tot gezondheidsproblemen en uiteindelijk ziekteverzuim.

 

Inhoud van het werk. Als je werk verricht wat je eigenlijk niet past, is het verstandig hier iets aan te doen. Dit kan een andere taakverdeling zijn, of een andere functie binnen het bedrijf of wellicht is het tijd verder te kijken?

 

Als de onderlinge werksfeer niet goed is, een kort of langdurig conflict ontstaan is, komt dit vaak tot uiting in je werk. Je voelt je niet begrepen en vaak ervaren mensen het als “lastig” om er over te praten. Praat erover met je leidinggevende, de oplossing is misschien makkelijker dan je denkt.

 

Problemen in de privésfeer kunnen je uit balans brengen doordat je zowel thuis als op je werk geen ontspanning vindt, 25% van de mensen ervaart een kort of langdurig conflict op de werkvloer. Ook hier geldt dat je je leidinggevende (of een vertrouwenspersoon) kan inschakelen.

 

Wat is het effect van stoelmassages op jouw personeel?

Een massage zorgt voor meer energie en stimuleert het herstellend vermogen van je lichaam. Meer vitaliteit en energie, ontspanning van geest, lichaam en spieren. Het bevordert aanmaak van het hormoon endorfine en oxytocine (geluks- en knuffelhormoon). Je lichaam en geest zijn weer meer 1.

 

Waarom zou je 2-wekelijks een stoelmassage aanbieden aan je personeel?

Een enkele massage zorgt ervoor dat je je meer ontspannen voelt, maar langdurige stress is met een keer niet verholpen. Een massage op regelmatige basis kan hier wel aan bijdragen. Je krijgt meer rust in je hoofd, verhoogt je energieniveau en verlaagt daarmee je stressniveau. Wij adviseren daarom op 2-wekelijkse basis om het grootste rendement eruit te halen.

Hoe meten wij het effect op lange termijn? 

We kunnen dit desgewenst bijhouden. We hebben een startpunt, voor en net na de eerste massage en vervolgens per kwartaal een korte vragenlijst die men mag invullen waar we onze metingen mee doen. Tevens spreken we iedereen kort voor en na de massage. 

 

Wat als een van jouw medewerkers fysieke klachten heeft? 

We vragen altijd voorafgaand aan de massage of er klachten of bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. 

 

Wat mag je verwachten van onze masseurs? 

Wij zijn enthousiast en energiek, en hebben passie voor vitaliteit/energie op de werkvloer. We hebben de opleiding sport- en stoelmassage gedaan en weten wat we doen door onze ruime ervaring. Bij ons ben je altijd in goede handen. Daarnaast hebben we een cesartherapeut en shiatsutherapeut met veel ervaring, dit is een fantastische aanvulling op onze stoelmassages.

We geven indien gewenst houdingsadvies en handige tips die je op je werkplek en thuis eenvoudig kan doen. 

 

Geven wij alleen stoelmassages? 

Nee, we geven ook door ons ontwikkelde Blijf Vitaal yoga, dit is een mix tussen Westerse en Oosterse opvattingen. Het bevat eenvoudige oefeningen uit de Japanse Yoga, Cesartherapie, Chi Kung, Shiatsu, Merediaanleer een meditatie. We zijn allround masseurs en geven diverse vormen van tafelmassages (bv. ontspanning, sport, ayurveda, mindfulness etc.) En uiteraard shiatsu massage, wat erg veel gevraagd wordt door bedrijven. 

 

Hoe kom je met ons in contact?  

 

Een belletje, mailtje of klik op de knop hieronder en vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte op maat aan.