Energieke, bevlogen gezondheidsprofessionals met een passie voor vitaliteit van mens en organisatie.


Marieke & Pascal

Wij, Marieke en Pascal, hebben Blijf Vitaal opgericht in 2017. We hebben een gezamenlijke passie voor gezondheid en inspireren mensen met liefde om vitaal te zijn en blijven.

Onze missie is mensen te leren hoe om te gaan met hun klacht en ze handvatten aan te reiken om pijnvrij door het leven te gaan. Hiermee geven we ze richting en regie over hun eigen leven. 

 

Marieke: ”Ik vind de combinatie van masseren en mijn ervaring als Cesar therapeut een groot pluspunt. Het is goed om je bewust te zijn van hoe je beweegt. Ongemerkt slijten er patronen in die (te) belastend zijn voor je lichaam”.

Marieke Velthuis is opgeleid als oefentherapeute Cesar (houdings- en bewegingstherapeute), stoelmasseur en sportmasseur en heeft de training voor werkplekonderzoek gedaan.

"Als oefentherapeute Cesar heb ik jarenlang ervaring opgedaan in het analyseren van beweegpatronen en kan ik je inzicht geven in wat gezond bewegen is. Massage verlicht je klacht snel en met de oefeningen en adviezen kun je thuis zelf aan de slag. Het versnelt je herstelproces en voorkomt klachten in de toekomst.

Als vitaliteitsexpert komt mijn achtergrond als houding- en bewegingstherapeut ook goed van pas. Ik kan je gericht advies geven bij werkgerelateerde klachten en kan kijken of je werkplek goed is ingericht en afgesteld op jouw lichaam. De combinatie van inzicht krijgen in je lichaam, weten wat jezelf met je klachten kunt doen en massage daarin als ondersteuning vind ik de sleutel tot een fit en vitaal leven en ik help je daar graag bij op weg."

Pascal:"Lichaam en geest kan ik als shiatsu therapeut niet los zien van elkaar. Simpel gezegd, kent iedereen het voorbeeld van druk zijn en schouderklachten doordat je je schouders optrekt omdat je zoveel op je schouders neemt. Zo zijn heel veel klachten verbonden met elkaar. Ik kan je helpen met goed leren ademhalen, bewustwording van je klachten en wat je voelt."

Pascal Wiersma is opgeleid als shiatsu therapeut, wellness-, stoelmasseur en NESM sportmasseur. Daarbij heeft zij de training voor werkplekonderzoek gevolgd en combineert dit met haar opleiding én voormalige ervaring als facility manager.

Dit jaar rond zij de opleiding tot vitaliteitscoach af.

"Een passie voor een holistische en oosterse kijk op gezondheid heb ik al meer dan de helft van mijn leven. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar en kan ik als shiatsu therapeut niet los zien van elkaar. Ik kan, naast de shiatsu massage, als shiatsu therapeut je inzicht geven in welke oefeningen kunnen helpen bij bepaalde klachten en hoe goed ademhalen helpt om je lichaam te voelen en minder stress te ervaren, voedingstips en je vitaliteit te verhogen. Stoelmassage is gebaseerd op de basistechnieken van shiatsu en zie ik als een “gezonde pauze” die elke werknemer eens zou mogen ervaren."