Meditatie

Meditatie · 20. april 2021
Blog 65: Meditatie
"Mediteren?", vroeg ze. "Dat hebben ze al zo vaak tegen me gezegd, maar ik kan niet stil zitten staren naar een kaars". Zij voelde zich vaak erg onrustig en kon het niet opbrengen om te staren en haar gedachten stil te zetten. Tenminste..., zij dacht dat meditatie zo moest. In mijn praktijk vertel ik mensen vaak dat mediteren niet per se is dat je je gedachten stil moet zetten. Dat gaat namelijk niet zo maar en dan maak je je weer druk dat je je gedachten niet stil kan zetten.
Meditatie · 08. april 2021
Blog 64: Alles is energie
Als mensen bij mij zijn voor een shiatsu behandeling en ik bepaalde acupunctuurpunten aanraak, zeggen ze weleens: "wat apart, ik voel wat je in mijn voet doet in mijn hoofd tintelen" of "ik voel ineens een heel warme stroom door mijn hele lichaam heen gaan" of "het punt steekt en nu trekt het weg". Als ze dit niet eerder hebben ervaren, vragen ze mij wat het is en of het gek is dat zij dat voelen. ⁠ ⁠
Meditatie · 31. december 2020
Blog 47: oefening om te aarden
𝕄𝕠𝕖𝕚𝕥𝕖 𝕠𝕞 𝕥𝕖 𝕒𝕒𝕣𝕕𝕖𝕟? 𝕊𝕥𝕖𝕧𝕚𝕘 𝕥𝕖 𝕤𝕥𝕒𝕒𝕟 𝕖𝕟 𝕦𝕚𝕥 𝕛𝕖 𝕙𝕠𝕠𝕗𝕕 𝕥𝕖 𝕘𝕒𝕒𝕟? In mijn (Pascal) praktijk vragen mensen mij regelmatig hoe ze meer uit hun hoofd kunnen gaan. Bewuster te zijn van hun benen en voeten, want ze voelen alleen hun bovenlijf. Vaak hebben ze dan ook last van schouder-, arm- of nekklachten of hoofdpijn.
Meditatie · 31. december 2020
Blog 46: Shinrin-Yoku: bosbaden
𝔾𝕖𝕓𝕣𝕦𝕚𝕜 𝕒𝕝 𝕛𝕖 𝕫𝕚𝕟𝕥𝕦𝕚𝕘𝕖𝕟 𝕓𝕚𝕛 𝕙𝕖𝕥 𝕓𝕠𝕤𝕓𝕒𝕕𝕖𝕟 𝕖𝕟 𝕜𝕠𝕞 𝕥𝕠𝕥 𝕣𝕦𝕤𝕥. Shinrin-yoku, bosbaden, doen ze in Japan al sinds de vorige eeuw. Eigenlijk kan je het vergelijken met mindfulness in het westen. In Japan is de bostherapie ontstaan om mensen een gezonde levensstijl aan te leren.