Acupressuur punten

Acupressuur punten · 21. mei 2021
Blog 70: Du Mai 20: honderd ontmoetingen
Ze komt bij mij in de praktijk voor onrust en concentratieproblemen. Eén van de punten die ik dan behandel, is Du Mai 20. Ze geeft aan dat ze het helemaal door voelt trekken langs haar ruggengraat en vraagt of dat kan. ⁠ Als je het voelt, kan het. Maar het is ook logisch. Deze meridiaan loopt van je perineum, via je ruggengraat naar je hoofd in een rechte baan en eindigt in je mond.⁠ ⁠
Acupressuur punten · 17. december 2020
ℍ𝕚𝕛 𝕜𝕨𝕒𝕞 𝕒𝕝 𝕖𝕖𝕟 𝕥𝕚𝕛𝕕𝕛𝕖 𝕓𝕚𝕛 𝕞𝕖 𝕧𝕠𝕠𝕣 𝕒𝕟𝕕𝕖𝕣𝕖 𝕜𝕝𝕒𝕔𝕙𝕥𝕖𝕟. 𝕄𝕒𝕒𝕣 𝕙𝕒𝕕 𝕕𝕖 𝕝𝕒𝕒𝕥𝕤𝕥𝕖 𝕨𝕖𝕖𝕜 𝕧𝕖𝕖𝕝 𝕤𝕥𝕣𝕖𝕤𝕤 𝕖𝕟 𝕝𝕒𝕤𝕥 𝕧𝕒𝕟 𝕠𝕡𝕣𝕚𝕤𝕡𝕖𝕟𝕕 𝕞𝕒𝕒𝕘𝕫𝕦𝕦𝕣 𝕘𝕖𝕙𝕒𝕕. Er was iets in zijn leven gebeurd dat hij maar moeilijk kon verwerken. ⁠ ⁠ De tibialis anterior (spier op het scheenbeen) en de rectus femoris (bovenbeen spier) voelden strak en gespannen en vooral op plekken op de maagmeridiaan.
Acupressuur punten · 14. november 2020
Jarenlang had zij al last van haar rechterarm in de overgang naar haar schouder. Allerlei behandelingen had zij al ondergaan, maar fysiek was er weinig te vinden. Toch had ze pijn, zoveel pijn dat ze niet kon liggen op haar rechterzij.
Acupressuur punten · 12. november 2020
"Misschien een beetje een gekke klacht," begon ze "maar ik heb de hele tijd tintelingen en een soort slapend gevoel aan de rand van mijn oorschelpen." Geen enkele klacht is gek, antwoordde ik en we begonnen aan de intake.
Acupressuur punten · 13. oktober 2020
Even uit je hoofd? Minder stress? Er zijn acupressuurpunten die je daarbij kunnen helpen. Je kan jezelf masseren voordat je naar bed gaat, of nog beter....vraag het aan iemand anders.
Acupressuur punten · 13. oktober 2020
Ben je onrustig en slaap je slecht? Pericard 6 is een bekend acupunctuurpunt om de geest te kalmeren en angst te verminderen.