Fysieke klachten

Fysieke klachten · 14. oktober 2020
De vorige keer hebben we het gehad over het belang van stabiliteit van je wervelkolom, de zogenaamde core-stability. Wat is nu core stability? De core is de romp. Core stability staat dus voor rompstabiliteit en betekent dat je je rug in één stand leert houden. Elke standsverandering van je lichaam heeft invloed op de spierspanning. Je bekken is het centrale punt in het lichaam waar veel spieren aanhechten. Zodra deze spieren aanspannen hebben deze invloed op de stand van het bekken.
Fysieke klachten · 28. september 2020
Heb je pijn in je onderrug? Instabiliteit in je wervelkolom kan de oorzaak zijn. De wervelkolom wordt gevormd door wervels die op elkaar gestapeld zijn. Om ervoor te zorgen dat de wervels op elkaar blijven zitten tijdens het bewegen, werken allerlei spieren, kapsels, banden nauw samen. Ze houden de wervelkolom stabiel tijdens het bewegen. Als dit niet lukt, spreken we van een instabiele wervelkolom.
Fysieke klachten · 18. september 2019
RSI is een verzamelnaam voor klachten die voorkomen in bovenrug-, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. RSI-klachten worden veroorzaakt door een combinatie van 1 of meer fysieke factoren zoals repeterende bewegingen, statische houding, langdurig in een verkeerde houding zitten, als je herhaaldelijk veel kracht moet leveren, beroepen waarbij je onderhevig bent aan trillingen en als er weinig afwisseling zit in je activiteiten.