Stress & Psyche

Stress & Psyche · 20. april 2021
Blog 66: Dagdromen
Hoe vaak sta jij jezelf toe even te dagdromen?⁠ Gewoon even mijmeren, niets doen…. of is jouw smartphone je grootste tijdverdrijf?⁠ Jammer, dagdromen maakt ons creatiever en rustiger, het ordent onze gedachten en laat ons dingen verwerken. Super nuttig dus!⁠ ⁠ Dagdromen lijkt verloren tijd, je bent immers niet productief bezig, maar schijn bedriegt. Uit onderzoek blijkt dat iemand die regelmatig mijmert een creatiever brein krijgt.⁠
Stress & Psyche · 30. maart 2021
Blog 61: Verlangen
Heel lang zei ze tegen haar vriendinnen dat ze zo graag een vriend wilde. En toen ze die eenmaal had, verzuchtte ze nog weleens dat het leven zo lekker relaxt en ongedwongen was als single. Herkenbaar🙃?
Stress & Psyche · 30. maart 2021
Blog 58: Ongetemd leven
Wat een GE-WEL-DIG boek. Echte aanrader voor vrouwen.😍 Het is niet per se nieuw wat ze zegt, maar alles bij elkaar genomen én hoe ze het schrijft, is zo leuk, inspirerend: je blijft lezen.
Stress & Psyche · 30. maart 2021
Blog 56: Hoe vaak sta jij jezelf toe om even te dagdromen?
Hoe vaak sta jij jezelf toe even te dagdromen? Gewoon even mijmeren, niets doen….of is jouw smartphone je grootste tijdverdrijf? Jammer, dagdromen maakt ons creatiever en rustiger, het ordent onze gedachten en laat ons dingen verwerken. Super nuttig dus!
Stress & Psyche · 05. januari 2021
Blog 48: Angst kan je verlammen
𝔸𝕟𝕘𝕤𝕥 𝕜𝕒𝕟 𝕛𝕖 𝕧𝕖𝕣𝕝𝕒𝕞𝕞𝕖𝕟. Ik, Pascal, weet nog goed dat ik als kind en tiener enorm bang was voor hoogtes. Alleen al op een ladder staan, op een balkon naar beneden kijken, een wenteltrap oplopen, kon me misselijk maken van de angst. Hierdoor ontweek ik situaties waarbij ik de hoogte in moest. Totdat ik zo rond mijn 19e er zo genoeg van had, dat ik besloot de ultieme test te doen met een luchtballon. 😳
Stress & Psyche · 26. november 2020
Kinderen kunnen zo ongeremd lachen, plezier hebben. Ze lachen ook vele malen vaker dan volwassenen. Dat niet meer bijkomen van de lach, de slappe lach, het schaterlachen, is super gezond voor je.
Stress & Psyche · 18. november 2020
Soms is stress heel nuttig. Dan is het een gezonde spanning die je tot beweging aanzet. Maar als die spanning te hoog wordt, kan dit overgaan in overspannenheid en later in burn out.
Stress & Psyche · 22. februari 2019
We brengen nogal wat uren zittend door. Uit onderzoeken blijkt dat veel zitten schadelijk is voor ons lichaam. Toch kun je met hele kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je fit en energiek blijft.