· 

Blog 5: Kruispunt....ga ik links of rechts?

Photo by Burst on Unsplash
Photo by Burst on Unsplash

Weer sta je op het kruispunt.

 

Weer dit moment.

 

Het moment dat je bij jezelf na moet gaan wat je echt wilt.

Ga ik links of ga ik rechts? Welk pad kies ik?

 

Keuzestress

Kies ik de veilige of de andere weg? Het is vaak geen fijn moment, want iets houdt je tegen om het andere pad in te slaan. Van binnen wil je de stap zetten. Het laat je niet los en de nieuwsgierigheid is er en zal blijven. Totdat...

 

In onze huidige 24-uurs economie worden we dagelijks gedwongen tot het maken van uiteenlopende keuzes. Van onbelangrijk (wat wil je eten vanavond?) tot belangrijk (wat voor werk wil ik doen?)

Waarom durven we geen stap in de andere richting te nemen?

Photo by Linus Nylund on Unsplash
Photo by Linus Nylund on Unsplash

Bewustwording


We horen het zo vaak, maar wat is bewustwording? Simpel. Bewust worden. Bewustwording is het bewust worden van wie je bent, wat je doet en welke patronen erbij horen. Als je dat weet kan je ook bewust dingen veranderen, patronen doorbreken en bewust kiezen voor geluk. Vaak denken we dat we keuzes maken door ons denken, maar is dat ook zo? We leven vanuit onze programmering, conditionering. De overtuiging die we ons eigen hebben gemaakt, waar we op vertrouwen, waar we onze keuzes op baseren.

 

 

En nu?

  • Lees over bewustwording en wat jij kan doen om je patronen te doorbreken.
  • Wees bewust van je patronen en doorbreek ze.
  • Kom in actie en kies voor je geluk.
  • En als het een keer tegenzit, ga door, ook jij kan het!
Debby Lodewijk, mede-eigenaar Blijf Vitaal
Debby Lodewijk, mede-eigenaar Blijf Vitaal

Hetzelfde ging het mij, Debby, af, jaaaren lang.


Ik werkte 10 jaar bij diverse bedrijven en de laatste 10 jaar bij 1 bedrijf. Bij deze bedrijven deed ik kantoorwerk, een zittend beroep. 20 jaar achter mijn bureau zitten met mijn pc. En in mijn achterhoofd wist ik dat er iets anders moest zijn waar ik blij van zou worden, een uitdaging, iets waar ik warm voor zou lopen. Ik stelde het uit erover na te denken, want het was goed zoals het was. Althans, dat dacht ik.
Ik ging voor zekerheid, want zo ben ik opgevoed, daar ben ik in gaan geloven.  “Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt”. “Ga voor een vast inkomen, dan heb je zekerheid”. “Als je maar geen spijt krijgt”. Uitspraken die ik mezelf hoorde zeggen op het moment dat ik op dit kruispunt stond. Uitspraken die ik mezelf eigen had gemaakt door wat ik jarenlang gehoord heb.

Het bleef knagen en vooral de uitspraak over spijt begon ik anders te zien. Want spijt krijgen van een andere keuze maken, hoe zou dat er uitzien? Waarom zou ik spijt krijgen van een keuze die ik eigenlijk wil gaan maken. Spijt om geen keuze te maken, dat leek me meer voor de hand liggend. Niet weten hoe het andere pad eruit zou zien, geen keuze maken en aan het eind van de rit beseffen dat het te laat is. Onze tijd op aarde is beperkt, dus ik koos voor nu! Wat wil ik echt?
Dit besef had ik 20 jaar geleden niet, ik ben blij dat het er nu is. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik mijn leven zelf in handen heb, simpelweg door andere keuzes te maken dan voorheen.

Ik liet me omscholen tot sportmasseur en tegelijkertijd ging ik bij Thermen Bussloo werken met als doel masseur bij Thermen Berendonck te worden, dat was immers dichterbij. Ik ging minder werken in mijn kantoorbaan en leerde in de praktijk en theorie de kennis over het menselijk lichaam. En wat voelde dit goed! Dit is wat ik wilde, bezig zijn met mijn handen, nieuwe kennis opdoen, mensen werkelijk iets bieden, zien waar je het voor doet als de gemasseerde blij van de tafel af stapt. Ik bouwde mijn kennis uit met diverse massagecursussen en opleidingen. Ik ging werken bij nog een massagepraktijk.
Dit jaar heb ik na 20 jaar kantoorwerk gedaan te hebben al m’n oude schoenen in de prullenbak gegooid. Ik werk volledig zelfstandig in Blijf Vitaal en mijn eigen praktijk aan huis.

 

En, ik heb geen seconde spijt gehad!