· 

Blog 60: Chocola waarom worden we daar toch zo blij van tijdens de maandelijkse periode?

Chocola 😍 Waarom kunnen zoveel vrouwen dat tijdens de menstruatie toch niet weerstaan? En is pure chocolade eigenlijk gezond?⁠

Cacaopoeder, extra bittere chocolade, rauwe cacaopoeder en rauwe chocolade zijn goed voor de bloedvaten omdat ze veel flavonolen (antioxidanten) bevatten. Uit onderzoek blijkt dat als je dagelijks meer dan 200 milligram flavanolen uit cacao eet, het een positief effect heeft op de elasticiteit van de bloedvaten. Dit is ongeveer 1 blokje pure chocolade. Meer is niet aan te raden, door het hoge vetgehalte van chocolade.⁠

Veel vrouwen hebben cravings naar chocolade tijdens hun menstruatie. Hormonen zijn uit balans in die periode, dat merken de meeste vrouwen wel 🙃 ⁠

Je serotoninelevel daalt en laat dat nu net veel invloed hebben op je stemming... Daarom voel je je soms zo onzeker, down en emotioneel. ⁠

Koolhydraten kunnen je serotoninelevel omhoog helpen, dus ga je dingen als chips en chocola eten😋. Daarnaast zit er veel magnesium in chocolade. En laat magnesium nu net helpen om je menstruatiepijn te verlichten en je hormoonbalans te verbeteren. Een andere reden is dat je gewoon meer honger hebt tijdens deze periode. Je lichaam heeft meer energie nodig.⁠

Voordat je nu denkt, ik prop me lekker vol met chocola😂, want ik heb iets nodig wat me goed doet voelen....is het verstandiger om - naast dat blokje pure chocolade - gezonde voedingsmiddelen te kiezen die koolhydraten bevatten én magnesiumrijk zijn. Zoals noten, zaden, havermout en volkoren granen. ⁠

Ben jij gek op chocola?⁠