· 

Blog 61: Verlangen

Heel lang zei ze tegen haar vriendinnen dat ze zo graag een vriend wilde. En toen ze die eenmaal had, verzuchtte ze nog weleens dat het leven zo lekker relaxt en ongedwongen was als single. Herkenbaar🙃?

 

Je kan verlangen naar iets, maar als datgene uiteindelijk gebeurt, verdwijnt het verlangen. Soms krijg je dan juist het verlangen naar iets wat is geweest.

Boeddhisten zeggen dat als je niet verlangt, je van het lijden verlost bent. Mark Epstein, boeddhist én psychiater plaatst daar kanttekeningen bij. Hij zegt dat met verlangen niets mis is, maar het eraan vasthouden wel. Het verschil tussen het verlangen en het per se willen dat het verlangen bevredigd wordt, maakt je ongelukkig. Niet het verlangen zelf.

 

Verlangen naar iets of iemand, maakt dat je wegdroomt. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Het geeft je een beeld van hoe iets zou kunnen zijn én het kan je in beweging zetten. Het geeft je een fijn gevoel en vleugels.

 

Geluk zit in het genieten van het verlangen zelf. Zonder verlangen wordt je leven misschien wel erg saai. Maar als je verlangen te groot wordt en het alles gaat overheersen, zal je je er ongelukkig door gaan voelen.

 

Zoals alles in het leven: Verlang met mate.😉

 

Hoe kijk jij tegen verlangen aan?