Massagetherapie houdt de medewerker soepel en fit

Aanraking geeft rust en maakt je bewust van je lichaam. Het voorkomt en behandelt stress gerelateerde en fysieke klachten.

Wij komen naar kantoor of medewerkers kunnen een massage door middel van credits inwisselen in onze praktijken. 

 

We geven meerdere massages:

 • stoelmassage
 • shiatsutherapie
 • ontspanningsmassage
 • ayurvedische massage
 • sportmassage
 • mindfulness massage
 • uit je hoofd massage

 

Stoelmassage is fiscaal aftrekbaar en shiatsu therapie kunnen medewerkers die aanvullend verzekerd zijn, deels vergoed krijgen bij de meeste zorgverzekeraars.

 

Tarief

Blijf Vitaal Massage (indien wij naar de locatie moeten komen, is er een minimum afnametijd)

 • 15 min €17,-- ex BTW 
 • 20 min €22,- ex BTW
 • 30 min €32,-- ex BTW 
 • 45 min €45,-- ex BTW 
 • 60 min €55,-- ex BTW 

De stoelmassage is een korte massage, waarbij medewerkers met kleding aan een ontspannende massage krijgen op een speciale stoel. De massage gaat voornamelijk in op nek, schouders, rug en armen. Dé plekken waar medewerkers vaak last van krijgen door een verkeerde werkhouding of spanningsklachten.

 

Wat gebeurt er tijdens een stoelmassage?

Met behulp van duimen, vingers en handpalmen oefenen wij druk uit op specifieke drukpunten om diverse lichamelijke functies te stimuleren en blokkades in het lichaam te verhelpen. We rekken en strekken lichaamsdelen, wat verlichtend werkt. Een stoelmassage is ontspannend en verkwikkend tegelijk, zodat de medewerker weer fris aan de slag kan.

 

Duur

Een stoelmassage varieert in tijd. De gemiddelde tijd is 20 minuten, afhankelijk van de wens van de organisatie.

 

Voordelen

- vermindert werkstress

- laagdrempelig (medewerker houdt de kleding aan)

- zonder olie

- relatief geringe tijdsinvestering

- bevordert spierherstel

- verlicht rug-, nek- en schouderklachten

- ontspannen medewerkers

 

- maakt alerter en geeft energie

- kosten zijn fiscaal aftrekbaar

- regelmatige massage voorkomt verzuim

 

- geschikt voor bijna iedereen!

Werkwijze

Wij vinden persoonlijke benadering belangrijk, wij houden rekening met de wensen en behoeften van de medewerker. Onze stoelmassages zijn ontspannend, als iemand pijnklachten heeft, geven we daar wel graag extra aandacht aan. We geven adviezen over gezond leven en een goede (werk)houding. Daarnaast geven we oefeningen mee voor op de werkplek of thuis die eenvoudig te doen zijn.

Gezonde arbeidsomstandigheden 

 

De overheid stimuleert werkgevers om zo gezond mogelijke arbeidsomstandigheden te creëren. Ziekteverzuim brengt immers hoge kosten met zich mee. Stress, rug-, nek- en schouderklachten zijn veelvoorkomend. 

 

Voordelen stoelmassage

Een regelmatige stoelmassage voorkomt overbelasting, werknemers blijven gemotiveerd en vitaal. Stoelmassage verlaagt het stressgevoel, geeft nieuwe energie en verhoogt daarmee de productiviteit.

 

Massage als Arbovoorziening

Bedrijfsmassage wordt gezien als een Arbovoorziening omdat het bedrijf investeert in de gezondheid van de werknemers. De kosten die het bedrijf maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig aftrekbaar. De belastingdienst erkent deze methode om ziekteverzuim tegen te gaan.

 

Belastingvoordelen 

Voor vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers geldt de werkkostenregeling (WKR).

 

Men kan op verschillende manieren gebruik maken van de belastingvoordelen. 

 

 • Het opnemen van massages opnemen in het Arbo-plan. In dat geval valt het onder de vrije verstrekking.
 • Het opnemen van massages onder de vrije ruimte. Dat geldt als de werkgever niet voldoet aan de gestelde voorwaarden (zie hieronder).

Vrije verstrekking

Sommige vormen van loon in natura mag men vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen aan de medewerker, zonder dat daar loonheffing over ingehouden wordt. Onder verstrekkingen of vergoedingen die niet als beloningsvoordeel worden gezien, vallen onder meer vergoedingen of verstrekkingen die samenhangen met de verplichting van de werkgever op grond van de Arbo-omstandighedenwet zonder dat de medewerker hierdoor een aanmerkelijke privébesparing geniet. Stoelmassage valt onder de vrije verstrekking.

 

Wil een bedrijf voor deze regeling in aanmerking komen dan moet voldaan worden aan de volgende voorwaarden:

 • Werkgever heeft een Arbo plan.
 • Massages maken in redelijkheid deel uit van dat plan.
 • De massages worden op de werkplek en tijdens werktijd uitgevoerd.
 • De medewerker hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
 • De duur en frequentie van de massage geschiedt naar redelijkheid.
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de medewerker.

 

Fiscale vrije ruimte 1,2%

Als de werkgever geen arboplan heeft, kunnen de stoelmassages ook geboekt worden onder de fiscale vrije ruimte. Dit betekent dat maximaal 1,2 % van het totale fiscale loon (de zogeheten “vrije ruimte”) besteden kan worden aan onbelaste vergoedingen of verstrekkingen voor medewerkers.

  

Zie voor meer informatie de site van de belastingdienst. Of vraag de boekhouder of deze regeling van toepassing kan zijn op het bedrijf. 

 

 

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken* geweest naar de effecten van stoelmassage.

In deze onderzoeken zijn groepen deelnemers vergeleken, waarvan de ene groep regelmatig een stoelmassage ontving en de ander niet.

 

De drie meest opvallende conclusies zijn de volgende:

1.       Er is een toename van alertheid, accuratesse en focus gemeten.

2.       Er is een significante vermindering van werkstress beleving geconstateerd.

3.       Psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat zijn significant verminderd.

 

*Deze gegevens komen o.a. uit het onderzoek van de universiteit van Miami en de universiteit van Maastricht.

Benieuwd naar de onderzoeken? Lees hier meer over de onderzoeksresultaten.

 

Conclusie; Stoelmassage op regelmatige basis resulteert in betere werkprestaties, verlaagt stress en ziekteverzuim. 

Preventiebeleid loont!

Een goed preventiebeleid lijkt een grote investering, maar een zieke werknemer is uiteindelijk een veel grotere kostenpost.

In een onderzoek van TNO ( bron: monitorarbeid.tno.nl) in 2012 kwam naar voren dat 47% van de 7,1 miljoen werknemers in Nederland wel eens verzuimd. De gemiddelde verzuimduur is 16 werkdagen. Als het gemiddelde genomen wordt van de totale populatie, inclusief de werknemers zonder verzuim, komt dit percentage op 7 werkdagen per persoon per jaar. Een zieke werknemer kost gemiddeld tussen de 200 á 400 euro per dag.

Een zieke werknemer kost een bedrijf dus tussen de € 1400 en € 2800!

 

Een stoelmassage is vele malen goedkoper dan de kosten van een zieke werknemer! 

 

Shiatsu is een krachtige massagetherapie. Shiatsu komt uit Japan en ontwikkelde zich in de vorige eeuw tot een volwaardige therapievorm. Inmiddels wordt Shiatsu therapie  ook in onze westerse wereld erkend en worden de behandelingen (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

 

Shiatsu betekent "vingerdruk". Een Shiatsu behandeling bestaat uit het uitoefenen van druk door de behandelaar met de duimen en vingers, de handpalmen, elleboog en knie op acupressuur /acupunctuurpunten op het lichaam. Strekkingen, rock- of kloptechnieken kunnen in een behandeling worden gebruikt op spieren, fascia en meridianen. 

De acupunctuurpunten zijn door energiestromen via de meridianen met elkaar verbonden. 

 

Shiatsu werkt diep door op de algehele gezondheid en geestelijke balans. Shiatsu gaat uit van een holistische filosofie, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Ook wordt naar de oorsprong van de klacht gekeken en niet alleen naar de kwaal. Shiatsu gaat ervan uit dat ongemak in of ziekte van het lichaam ontstaat door een disbalans in het lichaam. Met shiatsu therapie geef je je lichaam de kracht en mogelijkheid om zelf de disbalans op te lossen of te verminderen. 

 

Shiatsu werkt zowel bij lichamelijke als emotionele klachten. Veelvoorkomende klachten die behandeld worden met shiatsu:

Hoofdpijn

Slaapproblemen

Vermoeidheidsklachten, spanningsklachten, stress, burnout

Maag- en darmklachten

Rug- en nekklachten

Schouderklachten

Menstruatieklachten, PMS, Overgangsklachten

Klachten van de pols en elleboog

Luchtwegproblemen

Eetproblemen, slechte eetlust, misselijkheid

 

De eerste behandeling krijg je een intakegesprek en worden vragen gesteld over je gezondheid, klachten en leefgewoontes. Aan het begin van iedere behandeling voelen we je pols en hara (buik) om een beeld te krijgen van de energie van de verschillende meridianen en organen. De behandeling wordt vervolgens toegespitst op jou en jouw klachten. 

Ook kunnen er tips meegegeven worden voor Do In oefeningen en voeding toegespitst op de klachten. 

 

Deze massage is net als de stoelmassage over kleding heen. Wel fijn is het om makkelijk zittende kleding aan te doen. Een shiatsu massage wordt traditioneel uitgevoerd op een Japans matras, de futon. Er kan gekozen worden om op de tafel te werken indien het voor de klant niet mogelijk is om op de futon te liggen.

Bij een tafelmassage ligt men op een massagetafel waarbij we masseren met olie. Hierbij kan gedacht worden aan sport-, ontspanning-, ayurveda of mindfulness.

 

Sportmassage is een stevige massage. Ontspanningsmassage is meer ontspannend. Beiden zijn gericht op het losmaken van spierspanning en het stimuleren van de doorbloeding.

 

Ayurvedische massage is een massage uit India waarbij met lange strijkingen de energiebanen en punten van het lichaam worden gestimuleerd. Een zachte en rustige massage met als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen.

 

Mindfulness massage

Soms voelt men pas hoeveel stress in het lichaam aanwezig is als men aangeraakt wordt. Vaak is iemand druk bezig met van alles, dat men het lichaam niet voelt. Men merkt een hoge ademhaling of dat armen moeilijk kunnen ontspannen als deze gestrekt worden. De mindfulness massage richt zich op het bewust ervaren van de massage, bewust zijn. Aanwezig zijn in het hier en nu. Bewust ademen en loslaten. De massage gaat dieper in op de energiebanen (meridianen) in het lichaam. Tijdens deze massage masseren we veel met duimen over de meridianen. De richting van masseren is veelal naar beneden om te laten aarden. Massages van hoofd, rug, nek, schouders, buik, armen, benen en voeten voor een complete ontspanning.

 

Uit je hoofd: Hoofd, schouders, rug, nek & voetreflex massage

 

Zonder dat je het door hebt, zit je heel vaak in je hoofd. Je denkt, piekert, analyseert of mijmert. De nadruk ligt daardoor veel meer op het denken dan op het voelen. Als je het voelen aan de kant zet, ga je vaker over de grenzen van je lichaam heen. Je gaat bijvoorbeeld nog even door met werken in de avond, maar je bent eigenlijk heel erg moe. Als dit te lang duurt kun je hoofdpijn of andere fysieke klachten krijgen.

 

Deze massage is erop gericht om jou weer meer in je lichaam te krijgen en uit je hoofd. Bij je hoofd-, schouders en nek zit vaak de stress en de spanning. Daarom begin ik met het masseren van rug, schouders en nek, daarna volgt een heerlijk ontspannende gezichts- en hoofdhuidmassage. Daarna eindigen we met een voetreflexmassage om je weer meer in je lichaam te krijgen.

 

Voetreflexzone massage gaat uit van het principe dat organen, spieren en zenuwen van ons lichaam in bepaalde zones op de voeten reflecteren. Alle zones krijgen aandacht en worden gestimuleerd door drukpuntmassage.  

 

Het masseren van die voetzones zorgt voor een diepe ontspanning, verbetert de bloedtoevoer en het herstelt de natuurlijke balans van het lichaam.

 

 

Aan het einde van de drukpuntmassage worden de voeten en benen met een heerlijke voedende crème gemasseerd voor een extra zachte huid.