Shiatsu Therapie

Shiatsu is een krachtige massagetherapie. Shiatsu komt uit Japan en ontwikkelde zich in de vorige eeuw tot een volwaardige therapievorm. Inmiddels wordt Shiatsu therapie  ook in onze westerse wereld erkend en worden de behandelingen (deels) vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

 

Shiatsu betekent "vingerdruk". Een Shiatsu behandeling bestaat uit het uitoefenen van druk door de behandelaar met de duimen en vingers, de handpalmen, elleboog en knie op acupressuur /acupunctuurpunten op het lichaam. Strekkingen, rock- of kloptechnieken kunnen in een behandeling worden gebruikt op spieren, fascia en meridianen. 

De acupunctuurpunten zijn door energiestromen via de meridianen met elkaar verbonden. 

 

Shiatsu werkt diep door op de algehele gezondheid en geestelijke balans. Shiatsu gaat uit van een holistische filosofie, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Ook wordt naar de oorsprong van de klacht gekeken en niet alleen naar de kwaal. Shiatsu gaat ervan uit dat ongemak in of ziekte van het lichaam ontstaat door een disbalans in het lichaam. Met shiatsu therapie geef je je lichaam de kracht en mogelijkheid om zelf de disbalans op te lossen of te verminderen. 

 

Shiatsu werkt zowel bij lichamelijke als emotionele klachten. Veelvoorkomende klachten die behandeld worden met shiatsu:

Hoofdpijn

Slaapproblemen

Vermoeidheidsklachten, spanningsklachten, stress, burnout

Maag- en darmklachten

Rug- en nekklachten

Schouderklachten

Menstruatieklachten, PMS, Overgangsklachten

Klachten van de pols en elleboog

Luchtwegproblemen

Eetproblemen, slechte eetlust, misselijkheid

 

De eerste behandeling krijg je een intakegesprek en worden vragen gesteld over je gezondheid, klachten en leefgewoontes. Aan het begin van iedere behandeling voelen we je pols en hara (buik) om een beeld te krijgen van de energie van de verschillende meridianen en organen. De behandeling wordt vervolgens toegespitst op jou en jouw klachten. 

Ook kunnen er tips meegegeven worden voor Do In oefeningen en voeding toegespitst op de klachten. 

 

Deze massage is net als de stoelmassage over kleding heen. Wel fijn is het om makkelijk zittende kleding aan te doen. Een shiatsu massage wordt traditioneel uitgevoerd op een Japans matras, de futon. Er kan gekozen worden om op de tafel te werken indien het voor de klant niet mogelijk is om op de futon te liggen.