Tafelmassage op het werk

Bij een tafelmassage ligt men op een massagetafel waarbij we masseren met olie. Hierbij kan gedacht worden aan sport-, ontspanning-, ayurveda of mindfulness.

 

Sportmassage is een stevige massage. Ontspanningsmassage is meer ontspannend. Beiden zijn gericht op het losmaken van spierspanning en het stimuleren van de doorbloeding.

 

Ayurvedische massage is een massage uit India waarbij met lange strijkingen de energiebanen en punten van het lichaam worden gestimuleerd. Een zachte en rustige massage met als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen.

 

Mindfulness massage

Soms voelt men pas hoeveel stress in het lichaam aanwezig is als men aangeraakt wordt. Vaak is iemand druk bezig met van alles, dat men het lichaam niet voelt. Men merkt een hoge ademhaling of dat armen moeilijk kunnen ontspannen als deze gestrekt worden. De mindfulness massage richt zich op het bewust ervaren van de massage, bewust zijn. Aanwezig zijn in het hier en nu. Bewust ademen en loslaten. De massage gaat dieper in op de energiebanen (meridianen) in het lichaam. Tijdens deze massage masseren we veel met duimen over de meridianen. De richting van masseren is veelal naar beneden om te laten aarden. Massages van hoofd, rug, nek, schouders, buik, armen, benen en voeten voor een complete ontspanning.