· 

Blog 16 Elke thee heeft een andere uitwerking op je lichaam.

Elke soort thee doet iets anders met je lijf... Het wordt weer kouder en dan is het heerlijk om met een lekkere kop thee op de bank te zitten. 

 

Veel mensen drinken tegenwoordig gemberthee. Gemberthee is goed te combineren met kaneel of citroen.

 

Maar wist je dat elke soort thee een bepaalde uitwerking op je heeft en dat je beter niet teveel en te lang achterelkaar van een en dezelfde soort thee kan drinken?

 

Heb je veel verschijnselen van hitte, zoals onrust in je lijf, transpireren, altijd warm hebben, slecht slapen? Dan kan je beter de gemberthee laten staan. Ook kaneel en yogi thee zijn verhittend en kan je beter vermijden.

 

Daarentegen voor kouwelijke mensen zijn dit prima theeën om te drinken (mits niet teveel).

Als je het vaak koud hebt, dan kan je munt, salie of groene thee beter vermijden. Deze kruiden zijn verkoelend. Daarom drinken mensen in warme landen vaak muntthee...

 

Thee van kamille kalmeert, heft stagnaties op en is goed als je veel stress ervaart in je leven.

Heb je een droge huid dan kan je beter geen zwarte en groene thee drinken vanwege het uitdrogende  effect.

 

Ben je misselijk dan kan gemberthee helpen je klachten te verminderen. Voor het bevorderen van de spijsvertering en buikpijn is kamillethee een hulpmiddel. (bij klachten natuurlijk altijd ook een huisarts raadplegen)

 

Het is even wennen, maar weet je dat gewoon een kopje warm water ook heerlijk is? Dat is neutraal en gezond voor je maag en lichaam.

 

Welke thee vind jij het lekkerste?