· 

Blog 31: Blijf Samen Vitaal Yoga met een borstopener

Loop jij ook weleens met gebogen schouders? Als je veel met je schouders naar voren loopt, verkorten je borstspieren, waardoor je nek- en schouderklachten kan krijgen. Om je borstspieren wat op te rekken, kan je in een deurpost gaan hangen, door met beide handen de deurpost vast te pakken en met je lichaam naar voren te leunen.

 

Veel leuker is het om dit met zijn tweeën te doen. Je gaat met de rug tegen elkaar aan staan. Draait je armen naar buiten en achteren  en pakt elkaars handen vast.

Dan leun je allebei voorzichtig naar voren. 

 

Deze houding is ook een strekking voor de longenergie. Het zorgt ervoor dat je borst opent en je beter en dieper adem gaat halen. 

 

Bij deze oefening is het belangrijk om goed in te voelen tot hoe ver de ander kan gaan. Hoe ver je kan hangen, waar is de grens. Ga elkaars grens niet over en voer alles rustig uit. Communiceer met elkaar en stop altijd als je pijn voelt.